Knappe zaak bij de Foodhallen

Hoogstins2024

Als de toeristen zouden weten wat voor knappe zaak er op kruipafstand van de Foodhallen ligt, zouden ze niet meer te houden zijn. Mondje dicht dus over Defour in de Potgieterstraat, een proeflokaal en winkel ineen. Van dinsdag tot en met zondag kun je er ontbijten, lunchen, dineren en eten afhalen. De kok werkt met producten van kleinschalige bedrijven. De ham komt van boer Jaap uit Friesland, het lamsvlees van provincie- en vakgenoot Steven.

Begin de dag met een eitje plus Fries spek, lunch met ravioli van Holy Ravioli en reserveer alvast voor de table d’hôte op dinsdag- of zondagavond voor een kippetje uit de oven of zeewolffilet met limoensaus. Kwijl je al? En dat terwijl ik het nog niet eens heb gehad over de biologische wijnen, kookboeken, superfrisse appeltaart en delicatessen die je er kunt kopen.

De bakjes truffelmayonaise, aïoli, antiboise, een fris-zuur courgette-kappertjesmengsel, pesto en tomaattapenade zijn van eigen label en kun je maar beter op voorraad hebben (3,50 euro per bakje). Een beetje pesto of tapenade maakt je pasta áf. Van de tapenade fleurt elk geroosterd broodje op, de pesto geeft mozzarella vleugels.

Met die twee smeersels is alles begonnen. Defour-eigenaar Nicolas Defourny, voormalig mede-eigenaar en chef-kok van café-restaurant Gambrinus in De Pijp, begon zo’n twee jaar geleden een tapenade- en pestofabriekje. Dat liep zo goed dat hij besloot uit te breiden en vorig jaar mei Defour opende. ‘Ik wil lekker voor mensen koken en voor reuring in de buurt zorgen.’ Op 12 maart is er een fruits de mer-avond – reserveren aanbevolen. Geregeld komt de bovenbuurman langs om chansons van Brel en Gainsbourg te zingen. Bij Defour is la vie behoorlijk belle.
http://www.defour.nl

DeWestkrant