Laan van Spartaan is de nieuwste smulplek van West

Laan van Spartaan/Jan van Galenstraat. Beeld: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Laan van Spartaan is een woonwijk in Bos en Lommer die onder meer wordt begrensd door de Jan van Galenstraat. In die straat komen steeds meer eettentjes, zoals een filiaal van Sushito.

Hoewel Laan van Spartaan net buiten de ring ligt, hoort deze woonwijk toch echt bij Bos en Lommer. De buurt wordt begrensd door de Erasmusgracht, het ringspoor van de metro, de A10 én de Jan van Galenstraat. Als je in die omgeving trekt hebt, moet je in die straat zijn.

Boes & Beis
Al eerder schreef ik over het sympathieke Bamboo Bali, waar ze eten verkopen dat  niet zou misstaan in een Indonesisch eethuisje. Ook maken ze er gerechten met een hoog snackbargehalte. In hetzelfde rijtje zitten onder meer IJscuypje en Boes & Beis, een koffiebar en lunchroom waar je onder meer snickers overnight oats, broodjes artisjokkencrème en een salade met confit de canard kunt bestellen.

Cheesies Diner
Op de Facebook-pagina RestoTips Amsterdam las ik enthousiaste berichten over een ander adres in het rijtje: Cheesies Diner. “Ik likte mijn vingers af bij de sticky chicken. De eigenaresse is een Marokkaanse dame en is superlief.” “Vond het echt heel lekker. Inderdaad een aanrader”, zei een ander. Bij Cheesies krijgt je kaas op je broodje burger of op je loaded fries: friet, kip, saus en gesmolten kaas (chicken fries), friet met Parmezaanse kaas, peterselie en huisgemaakte roze saus (parmesan fries).

Sushito
Het rijtje zal binnenkort worden aangevuld met een filiaal van Sushito, een keten met vestigingen in Groningen en in Amsterdam. West heeft er al eentje in de J.P. Heijestraat. Zoals je in dit stuk kunt lezen gaan er bij Sushito poké bowls en sushi burrito’s over de toonbank. Deze snack lijkt slechts qua vorm op een burrito, maar is eigenlijk een flink uit de kluiten gewassen rijstrol die je kunt laten vullen met verschillende soorten proteïnen, sauzen en toppings als guacamole en jalapeños. Ik vond het behoorlijk ‘zware jongens’; de gemiddelde sushi roll is er een ‘lulletje’ bij. Kom er straks dus vooral lekker hongerig aan!