Lieven de Key start bouw 80 sociale huurwoningen in Houthaven

Impressie van Meranti met op de achtergrond De Pontsteiger. (Beeld woonstichting Lieven de Key)
Hoogstins2024

De bouw van wooncomplex Meranti in Houthaven is begonnen. Lieven de Key realiseert hier 80 ‘betaalbare’ 2- en 3-kamerwoningen. De sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens, kleine gezinnen en voor jong tot oud, zo stelt Lieven de Key.

Nieuwbouwwijk Houthaven staat bekend als een exclusieve buurt, aldus Lieven de Key. Met in totaal 594 sociale huurwoningen verdeeld over vier woongebouwen zorgt de woonstichting ervoor dat ook mensen met een smalle beurs in Houthaven kunnen wonen. Meranti op het Karlskrona-eiland is het vierde woongebouw dat Hillen & Roosen in opdracht van Lieven de Key bouwt in Houthaven. 

Amsterdamse School
De rode rondingen zijn geïnspireerd op de bouwstijl van sociale woningen van weleer: de Amsterdamse School. “Faro architecten weet daarmee de juiste snaar te raken”, aldus Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key. 

Contrast in betaalbaarheid
“Het U-vormig ontwerp heeft een lichtgekleurde voorgevel waar je als het ware door een poort de semi-openbare binnentuin in loopt waar veel ruimte is voor groen. In het verlengde van de tuin kijk je over het IJ richting de Pontsteiger. Een groter contrast in betaalbaarheid is haast niet te vinden in Amsterdam.” De bouw van Meranti is naar verwachting eind 2025 gereed. Inschrijven is nu nog niet mogelijk. 

Eerste paal Meranti van Lieven de Key. (Foto Joke Schut)
DeWestkrant