In deze winkelstraten in West houden beveiligers nu een oogje in het zeil

De Jan Evertsenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Stadsdeel West zet tijdens deze ‘donkere dagen’ rond de feestdagen beveiligers in op straat. Ze houden een oogje in het zeil in de Kinkerstraat en Jan Evertsenstraat en omgeving, zoals vorig jaar. Nieuw is dat beveiligers ook in de Spaarndammerstraat, J.P. Heijestraat en op de Bos en Lommerweg surveilleren. 

Tot en met 13 januari zullen de beveiligers van 15.30 tot 20 uur rondlopen. “Enkele ondernemers hebben aangegeven dat rond de feestdagen behoefte is aan extra toezicht op straat”, aldus het stadsdeel. “Om het veiligheidsgevoel te vergroten heeft stadsdeel West gevraagd aan beveiligingsbedrijf Sentry for Security om met 2 koppels te surveilleren door een aantal winkelstraten.”

De beveiligers zullen niet elke dag in alle winkelstraten aanwezig zijn, maar kunnen zonodig wel door ondernemers worden gebeld. Als taken voor de beveiligers noemt het stadsdeel: spreken met ondernemers, rondlopen om het algemeen veiligheidsgevoel te verbeteren en personen aanspreken op overlastgevend gedrag. 

Vorig jaar rond deze tijd werden al als proef koppels beveiligers ingezet in de Kinkerstraat en Jan Evertsenstraat en omgeving. Dit met de bedoeling om overvallen en andere incidenten te voorkomen en het veiligheidsgevoel te versterken.