Het is op 7 oktober tien jaar geleden dat Fred Hund overleed

Burgemeester Van der Laan bij herdenking moord op Fred Hund in De Baarsjes in 2015. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Juwelier Fred Hund is over twee weken tien jaar dood. Buurtbewoners willen daarom op 7 oktober een herdenking organiseren van de brute overval op de winkel van de juwelier, die een schok teweegbracht in de Jan Evertsenstraat en omgeving.

De moord op Hund leidde onder meer tot oprichting van de beweging Geef om de Jan Eef, waarin buurtbewoners acties op touw zetten om de verloedering in de Jan Evertsenstraat een halt toe te roepen. Zo riepen zij buurtgenoten op in hun eigen buurt boodschappen te doen om winkeliers te ondersteunen. Het uitdelen van speciale Jan Eef shoppers, het Jan Eef Theaterfestival, de Mercatormarkt zijn maar een kleine greep uit de mooie dingen die de afgelopen tien jaar zijn georganiseerd om de winkelstraat een lift te geven.

De dood van Fred Hund zorgde niet alleen voor een schok in de buurt, maar bewees ook de veerkracht van de winkelstraat en maakte hem ook tot wat hij nu is geworden: met een Albert Heijn en veel nieuwe winkels. Op 7 oktober willen buurtbewoners, winkeliers en het winkelstraatmanagement stilstaan bij de dood van Fred Hund, maar ook bij de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar. We zijn benieuwd naar jullie gedachten en herinneringen rondom deze gebeurtenis die jullie willen delen in het kader van de herdenking.

Mail ons op: mail@dewestkrant.nl, of stuur een berichtje via onze facebook-, twitter-, instagram-accounts.