Alles over wonen in nieuwe wijk Houthaven

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Houthaven is de nieuwe woonwijk van West. De komende jaren worden ruim 2700 koop- en huurwoningen gebouwd op kunstmatige eilanden langs het IJ. Vanmiddag en vanavond is er een informatiemarkt over de 100% klimaatneutrale wijk, georganiseerd door de gemeente Amsterdam.

De eerste bewoners hebben al hun intrek genomen, maar in Houthaven wordt vooral nog veel gebouwd. Op de markt zijn maquettes en informatiepanelen te zien. Ontwikkelaars en bouwers zijn aanwezig, waaronder VORM, BPD, Pontsteiger, BOOT&CO en Van Spijker. Vragen kunnen worden gesteld over projecten, werkzaamheden en planning.

Veel woningen in Houthaven zijn koophuizen. Woningcorporatie Ymere is recentelijk gestart met de bouw van 69 sociale huurwoningen. Aannemer Van Spijker heeft een begin gemaakt met de aanleg van bruggen die de toekomstige eilanden gaan verbinden. Er komen dertien nieuwe bruggen, waarvan vier voor voetgangers en fietsers. Het projectgebied is in het jaar 2021 helemaal gereed.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is ook aanwezig op de markt; in de wijk komt een AZC voor vijfhonderd asielzoekers. De scholen Spaarndammerhout en Wereldschool zijn eveneens present.

De informatiemarkt vindt plaats op dinsdag 23 mei tussen 16 en 20 uur in het gebouw van de Brede School, Revaleiland 1. De organisatie roept op om met de fiets of openbaar vervoer (bus 48, halte Spaarndammerstraat) te komen.