Yumler is hip en wordt vast happening

Hoogstins2024

Ik kwam al op de Jan Evertsenstraat 747 toen Tot Zo er nog zat. Mijn moeder woont er om de hoek in een bejaardentehuis. Samen aten we er kip met friet. Mijn moeder vond het er knus. Ben heel benieuwd wat ze zou zeggen als ze Yumler zou zien, de opvolger van Tot Zo. Deze canteen is, op zijn zachtst gezegd, andere koek dan het brasserieachtige Tot Zo: verschillende kleuren groen mixen er met pasteltinten. Je kunt er zitten aan lange tafels, op barkrukken of in een zithoek. Links van de metersbrede toonbank staan flesjes fris en biologische snacks opgesteld. Hout, planten en staal. Yumler is hip en het wordt er vast happening.

Vanaf 18 februari zal de zaak dagelijks open zijn voor ontbijt, lunch en diner. Tijdens een preview voor de pers legt mede-eigenaar Andras Caron, de motor achter grote feesten als Open Air en zoon van (tv-)kok Alain Caron, het concept uit. Yumler moet hét alternatief voor de dagelijkse hap worden. Voor zo’n 8,50 euro krijg je er een gezonde maaltijd in de stijl van Donna Hay en Yotam Ottolenghi. Het aanbod wisselt geregeld. Denk aan een bonensalade met freekeh (een soort tarwe), courgette, tomaten, hazelnoten & een saliedressing en een visstoofpotje met rijst & chioggia biet pickle.

Je kunt je maaltijd meenemen of ter plekke opeten. ‘Maar’, zegt mede-eigenaar Jan Willem van der Kuip. “Yumler is geen gewoon restaurant, maar een self-servicezaak.” Een groot verschil met zijn andere Amsterdamse restaurants, waaronder Terpentijn en Café de Paris op het Rokin. Binnenkort gaat Yumler ook per bakfiets maaltijden bezorgen in West. “Even opwarmen en je kunt eten.”

Waarom de heren voor Nieuw-West hebben gekozen, kilometers van het centrum? Jan Willem: “Deze buurt is in opkomst. The Student Hotel zit er al en er komen nog meer studentenwoningen bij. We zitten dicht bij het OLVG. Weet je wel hoeveel mensen daar werken?” Andras: “Er zitten hier nog geen restaurants waar je voor weinig geld gezond kunt eten. Bezorgdiensten als Foodora en Deliveroo zijn hier wel actief, maar ze leveren alleen snacks, zoals een hamburger of een pizza, en that’s it. Yumler komt met vitamines.”
https://www.facebook.com/yumlerfood/

DeWestkrant