De nieuwe eigenaren van Wilhelmina in Oud-West hebben de bekende lunchroom omgetoverd in een café met belegde broodjes, borrelhappen en een driegangenmenu.
Al meer dan twintig jaar worden er bij Wilhelmina in de Eerste Helmersstraat 83A broodjes gesmeerd. Sinds donderdag 11 september is de zaak echter meer dan ‘slechts’ een lunchroom. De dagzaak van weleer is Wilhelmina Café geworden. Voortaan kun je er zeven dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner.
Café Binnenvisser
Het idee voor deze uitbreiding komt van de nieuwe eigenaren, Bob Nagel en Maarten Bloem, die in Oud-West ook al Café Binnenvisser bestieren. Je weet wel, die razend populaire zaak voor jong, fris en cool in de Bilderdijkstraat. Dat de heren weten wat ze doen, blijkt uit het menu dat kort maar doeltreffend en verleidelijk is.
Krentenbol met kaas
Zo kun je er ontbijten met een croissant, chocoladebroodje of krentenbol met kaas van Louf, de geliefde bakkerij en buurman van Café Binnenvisser. Lunchen doe je er met tomatensoep (7 euro), al dan niet met een belegd stokbroodje erbij. Gekookt ei met mayo erop, dan wel een kroketje. Een Caesar salad, eventueel met spek of kip, kan ook. Voor vier euro meer krijg je er friet met mayo bij.
Driegangmenu
Vanaf 14.30 uur is het borreltijd, inclusief bitterballen, paté-toast, ossenworst en andere happen. Vervolgens kun je een driegangenmenu laten aanrukken. Tussen de hoofdgerechten zitten zowel mosselen met gerookte beurre blanc (25,50 euro) als een bouchée à la reine (bakje van bladerdeeg) met paddenstoelen. Qua dessert is er één optie: een caramel sundae met macadamia.
