Het thuisgevoel bij Café Binnenvisser

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Het leeft weer in het hoekpandje met de glas-in-loodramen in de Bilderdijkstraat. Zoals De Westkrant eerder schreef zou hier bar-restaurant Bill Parker komen, maar gooide een faillissement roet in het eten. Het pand stond lang leeg en werd zelfs met verf beklad.

Totdat op 6 augustus opeens de deuren opengingen. Maarten en Bob waren in het pand getrokken en vonden het na tien weken klussen hoog tijd om hun café te presenteren. “We hebben niet echt een concept”, zegt Bob. “We willen gewoon een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Lekker laagdrempelig. We mikken niet op één doelgroep. We vinden het bijvoorbeeld ook leuk dat jullie er zijn.”

Om ons heen zien we vooral veel twintigers – vrienden van de eigenaren, waarschijnlijk. Als ik bij een castingbureau zou werken, zou ik hier kijken voor knappe, soepel geklede millennials – een beetje ‘surf scene’, een tikkeltje ‘hockeyclub’. Laat dit je niet afschrikken; heus, het gaat er hier ontspannen aan toe.

Dat komt niet in het minst door de twee eigenaren. Ze zijn al jaren vrienden en hebben elkaar ontmoet in een woning in Jordaan, in de Binnen Vissersstraat om precies te zijn. Maarten en Bob hebben samen verschillende festivals georganiseerd. Maarten heeft ooit geholpen bij het opzetten van filmhuis FC Hyena in Amsterdam-Noord en was daar verantwoordelijk voor de wijninkoop.

In hun eigen café hebben ze behalve drank – lekker die rode huiswijn, een Syrah – ook eten. Voorlopig alleen nog maar van dinsdag tot en met zaterdag. Het menu wisselt per week en is meestal vegetarisch.

Als wij er zijn, kunnen we kiezen voor een menu van geroosterde bloemkoolsoep met amandel (5 euro),  pasta met ricotta, bladgroen en snijbonen (13,50 euro) en hangop met verse perzik en crumble (5 euro). Qua borrelhappen houden ze het ook eenvoudig: tortilla, charcuterie, kazen, een gekookt ei.

De gerechten staan op een velletje zonder naam of logo. De naam ontbreekt nog op de gevel. Het lichte interieur met veel wit en blank hout is nog niet helemaal áf. “We zijn nog een beetje low profile”, zegt Bob. “Elke dag zien we nog wel iets wat anders kan. Al willen we niet te veel aan het interieur doen. Het pand is van zichzelf al erg mooi.”
https://www.facebook.com/cafebinnenvisser/

DeWestkrant