‘Maak oplichtend fietspad rond Sloterplas’

Armin Taheri wordt toegejuicht als nieuwe Junior Fietsburgemeester. Achter hem staan (links) Fietsburgemeester Katelijne Boerma en (rechts) wethouder Sharon Dijksma. Links naast Armin staat voorganger Lotta Crok. (Foto Anke Teunissen)
Hoogstins2024

De 10-jarige Armin Taheri is uitverkozen tot de nieuwe Junior Fietsburgemeester van Amsterdam. Hij wil fietsen voor kinderen leuker en veiliger maken met oplichtende fietspaden. Om te beginnen zou er rondom de Sloterplas een proef moeten komen. 

Armin Taheri is vorige week in Nemo Science Museum door een jury gekozen uit vijftig jongeren. “Ik denk dat het nóg leuker wordt als je kunt fietsen met muziek, en in het donker is het fijn als het fietspad oplicht zodat je het beter kunt zien en dat ziet er ook nog eens mooi uit”, zei hij volgens de organisatie. Wethouder Sharon Dijksma gaf aan onder de indruk te zijn van zijn idee. 

Juryvoorzitter en Fietsburgemeester van Amsterdam, Katelijne Boerma, is blij met de benoeming van Armin. “De fiets is een belangrijk middel om nog meer kinderen gezond te krijgen. Veiligheid is dan nummer één, en fun is wat mij betreft de manier om meer kinderen over de drempel te krijgen. Armin had al een sterk idee en dat heeft hij goed uitgevoerd en gepresenteerd. Een pilot met een verlicht fietspad rondom de Sloterplas lijkt mij een heel goed idee.”

De 9-jarige Lotta Crok werd eerder verkozen tot de eerste Junior Fietsburgemeester, met haar idee om OV-fietsen voor kinderen aan te bieden. Aan dat idee wordt volgens de organisatie nog gewerkt.

 

DeWestkrant