Markt Plein ’40-’45: hek eromheen en niet meer dan 100 man erop

Beveiligers laten bezoekers door op Plein '40-'45(Beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Nadat de markt op Plein ’40-’45 vorige week was gesloten wegens te grote drukte, heeft het stadsdeel maatregelen genomen om de drukte te beteugelen. Om de markt staan nu dranghekken, en er mogen niet meer dan honderd mensen tegelijk aanwezig zijn. De kramen staan ook anders opgesteld: langs de kanten van het plein.
Wie de markt op wil, kan aan de oostkant erop en aan de westkant er weer uit. Beveiligers laten bezoekers met vijf tegelijk het plein op. Hierdoor ontstond zaterdagmiddag een rij wachtenden.
De gemeente kondigde eergisteren aan markten en parken in de gaten te houden. Ook lopen op deze plekken veel handhavers rond, die overtreders van de anderhalve meter-maatregel waarschuwen of beboeten. Een boete komt op € 390,-

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant