Meer verkeersborden, maar automobilisten rijden toch door

Automobilisten rijden nog steeds over trambaan Frederik Hendrikplantsoen

Verkeersbord op de Nassaukade: rechtsaf naar het Frederik Hendrikplantsoen is een doodlopende weg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op het Frederik Hendrikplantsoen zijn extra verkeersborden geplaatst om erop te wijzen dat je vanaf de Nassaukade niet meer naar de Frederik Hendrikstraat mag rijden. Maandagmiddag leek dat niet veel te helpen: veel automobilisten reden nog steeds verder over de trambaan, in plaats van om te keren.

De nieuwe inrichting van het Frederik Hendrikplantsoen heeft geleid tot verwarring. Alleen het openbaar vervoer en fietsers mogen vanaf de Nassaukade nog verder rijden richting Frederik Hendrikstraat. Automobilisten mogen alleen naar de ingang van de nieuwe parkeergarage onder de Singelgracht, die nog niet open is.

Veel bestuurders bleken vorige maand door te rijden over de trambaan. Het verkeersbord om verplicht af te slaan richting ingang van de parkeergarage werd niet gezien, niet begrepen of genegeerd. De VVD-fractie in West stelde vragen over de onduidelijke verkeerssituatie. 

Stadsdeelbestuurder Ester Fabriek erkende dat de situatie niet veilig is en kondigde extra verkeersborden aan. Die staan er nu, waaronder borden die erop wijzen dat het Frederik Hendrikplantsoen een doodlopende weg is voor automobilisten vanaf de Nassaukade. Maandagmiddag was te zien dat veel bestuurders alsnog doorreden over de trambaan. 

Een auto rijdt verder over de trambaan richting Frederik Hendrikstraat. (Foto Richard Mooyman)