Duurzaam bezorgbedrijf Foodlogica failliet verklaard

Een gekoelde e-bakfiets van Foodlogica. (Foto Facebook/Foodlogica)
Hoogstins2024

De Amsterdamse rechtbank heeft Foodlogica failliet verklaard. Het bedrijf bezorgde met elektrische bakfietsen en elektrische voertuigen gekoeld voedsel aan afnemers in onder meer Amsterdam. 

Het door twee Italiaanse onderneemsters in 2014 opgerichte Foodlogica was een pionier op het gebied van duurzaam transport. Elektrische voertuigen werden gebruikt voor het laatste deel van het vervoer van gekoelde etenswaren, ‘de laatste mijl’. Dit om uitstoot en congestie in steden te verminderen.

De rechtbank heeft zowel het bedrijf als de holding -beide gevestigd op het Food Center in Amsterdam-West- failliet verklaard. Op LinkedIn melden de eigenaren dat er na een sterke groei de afgelopen jaren door tegenvallers cashflow-problemen zijn ontstaan. Lastige marktomstandigheden en het gebrek aan stabiliteit binnen het klantenbestand speelden het bedrijf parten, zo valt te lezen. 

Foodlogica ontving eerder een kapitaalinjectie en was bezig met een herstructurering. Vorig jaar had bedrijf zo’n dertig elektrische voertuigen op de weg in de Randstad.