Natuur centraal bij Unseen Photo Fair op Westergas 

Carmen Araujo Arte/Sofia Lopez Mañan
Hoogstins2024

Westergas staat komend weekend in het teken van de Unseen Photo Fair. De internationale kunstbeurs is gewijd aan de avant-garde van de hedendaagse fotografie. Het overkoepelende thema voor de komende editie is natuur. Voor kunstenaars van over de hele wereld is natuur een bron van inspiratie en van zorg, aldus de organisatie. 

De fotografen gebruiken veel invalshoeken, variërend van klassieke thema’s als landschap en stilleven tot documentaire projecten over de impact van de klimaatcrisis. Aan de beurs op vrijdag 24 tot en met zondag 27 september nemen 72 galeries uit binnen- en buitenland deel. Ook presenteren 65 uitgevers fotografieboeken. 

“Unseen toont het nieuwste van het nieuwste in het rijke en brede spectrum van de fotografie: conceptueel, documentair en op het gebied van mode en kunst”, aldus Roderick van der Lee, directeur van Unseen. “Het is ongelooflijk inspirerend, nu het milieu zo onder druk staat, om te zien hoeveel kunstenaars zich met de natuur bezighouden. Bezoekers maken een visuele trip langs landschappen en stillevens, langs beelden van natuurbehoud, van klimaatverandering en van de wisselwerking tussen mens en natuur. Het is een gang die tot nadenken stemt en discussie oproept.”

unseenamsterdam.com

DeWestkrant