Nieuw hotel bij Vondelpark

Hoogstins2024

Bij het Vondelpark komt een hotel met 111 kamers. Stadsdeel West heeft een omgevingsvergunning verleend om panden aan de Amstelveenseweg 1-7 en Zocherstraat 52 om te vormen tot hotel.

De beoogde exploitant is Conscious Hotels, dat onder meer een hotel heeft even verderop aan de Overtoom. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Conscious Hotels. Op het pand aan de Zocherstraat komen drie nieuwe etages, het gebouw aan de Amstelveense Weg krijgt een extra verdieping.

Het stadsdeel heeft de bezwaren van een aantal buurtbewoners tegen de verbouwing tot hotel afgewezen. Zij vrezen onder meer inkijk, geluidshinder en minder licht. De exploitant wil met een begroeide muurwand op het binnenterrein weerkaatsing van geluid tegengaan. Daarnaast zullen de ramen van het hotel slechts op kierstand open kunnen.

De panden hebben volgens het stadsdeel lang leeg gestaan, en potentiële ontwikkelaars haakten steeds af. Daarna kwam de ontwikkeling tot hotel in beeld als optie. Omwonenden reageerden tijdens eerdere buurtbijeenkomsten positief op de omvorming tot hotel, zo stelt West. Toch kwamen er dus ook formele bezwaren binnen.