Nieuw parfum als ode aan het Vondelpark

Foto Hans Homburg
Hoogstins

Vanaf het najaar is het Vondelpark parfum te koop. Het gaat om een speciale editie van Eau d’Amsterdam, het stadsparfum met de geur van de iep dat kunstenaarsduo Tijdmakers eerder ontwikkelde. Het nieuwe parfum is bedoeld als ‘ode aan het Vondelpark’.

De geur – omschreven als houtig, zonnig en vol karakter – is eveneens gebaseerd op de iep, deze typisch Amsterdamse boom. Tijdmakers bestaat uit het Amsterdamse kunstenaarsduo Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Martijn Wijnands. Als Artists in Residence in paviljoen Vondel CS verdiepte het duo zich in het Japanse fenomeen ‘bosbaden’ dat is bedoeld om het brein op te laden en het immuunsysteem een boost te geven.

Eau d’Amsterdam Vondelpark is tijdens het AVRO/TROS programma Opium op 14 september gepresenteerd. Later dit najaar komt het nieuwe parfum beschikbaar in cadeau-, design- en museumwinkels in Amsterdam. Met de opbrengst ontwikkelt Tijdmakers nieuwe kunst- en culturele activiteiten, waaronder de viering van Springsnow (jaarlijks van 21 april – 21 mei).