Nieuwe bierbrouwerij in West

Martijn Disseldorp (l) en Sanne Slijper van Two Chefs Brewing
Hoogstins2024

Biermerk Two Chefs Brewing gaat binnenkort beginnen met de bouw van een nieuwe brouwerij in het Westelijk Havengebied. Aan de Moezelhaven weg gaan Sanne Slijper en Martijn Disseldorp deze zomer vier brouwketels en twaalf gistingsvaten neerzetten. In september hopen ze dan hun eerste bier te brouwen.

Het biermerk heeft nu nog domicilie in Noord en brouwt nog op locaties in België en Duitsland. Zelf een brouwerij hebben, was een lang gekoesterde wens. Die gaat in vervulling dankzij onder meer een crowdfundingcampagne, die tot nu toe 225.000 euro opleverde. Two Chefs Brewing wil hiermee doorgaan tot de drie ton. De rest van de financiering komt uit eigen middelen van het bedrijf.

Vooralsnog gaat Two Chefs Brewing eigen bier maken in de nieuwe tanks. De vaten verhuren voor andere merken gaan ze voorlopig niet doen. “Dit geeft ons de kans om het eigen assortiment flink uit te breiden.”

“In eerste instantie wilden we wel een brouwerij en proeflokaal, maar we zijn daarvan afgestapt. We hebben gekozen voor deze locatie vanwege de logistiek voor aanvoer. Binnen de ring zijn er nauwelijks plekken waar je de ruimte hebt om goed te kunnen werken”, zegt Disseldorp.

De bierbrouwers zijn nog wel aan het kijken voor een plek in West waar ze een proeflokaal kunnen openen. Waar weet Disseldorp nog niet. “Daar ligt op het moment niet de focus. Maar als er iets voorbijkomt, zullen we de kans zeker aangrijpen.”