Nog één keer een ijswafel halen bij Verona Gelati in Osdorp

Foto: Verona Gelati
Hoogstins2024
Sommige zaken bestaan al zo lang dat ze onsterfelijk lijken. Verona Gelati in Nieuw-West is daar een voorbeeld van. Toch valt op 31 juli na bijna vijftig jaar het doek. Tot die tijd houden de eigenaren ‘het ijsniveau optimaal’ en strooien ze met acties. 
.
Het gerucht ging al langer, maar op 29 juni werd het officieel. Ton en Willeke Brouwer lieten toen op Facebook weten dat ze de deuren van Verona Gelati gaan sluiten. Na bijna vijftig jaar gaan de twee met pensioen. Vanuit hun zaak in Tussen Meer verkochten ze al sinds 1974 broodjes, friet en, vooral, ijs. In bijna een halve eeuw is de zaak uitgegroeid tot een instituut. De buurt kwam er samen om bij te praten én te smullen. Buurtbewoners gunnen de twee hun rust, maar balen ook. “Heerlijk voor jullie, jammer voor ons.”
Acties
Ton en Willeke weten zeker dat ze hun klanten én het ijs gaan missen. Tot 31 juli houden ze ‘het ijsniveau optimaal’ en draaien ze ijs met ‘het allerbeste fruit dat nu volop te krijgen is’. Omdat ze graag afscheid willen nemen van hun klanten, moedigen ze hen aan om langs te komen en gooien ze er speciale acties tegenaan.  Vorig weekend kon je bijvoorbeeld gratis nootjes of gekleurde spikkeltjes op je ijs krijgen.

IJstaarten
Het aanbod van Verona Gelati geniet faam in heel Amsterdam. Vooral met kerst pakten Ton en Willeke flink uit. Je kon er dan een ijstaart voor zestien persoon kopen of een taart met twee tot drie smaken ijs in de vorm van een sneeuwpop. Al het ijs – sorbet- en roomijs – komt uit eigen keuken. De lijst met smaken is eindeloos lang: gember, butterscotch, smurf, unicorn, kaneel, meloen, granaatappel, bramen. Behalve in een hoorntje of een beker kun je het ijs ook tussen een wafel laten doen. Slagroom erbij en je waant je in de hemel. Snel uitproberen voordat het over en uit is voor Verona Gelati!

DeWestkrant