Noodkreet: Scouting Sarto bij de Sloterplas zoekt nieuwe leiding

(foto: Maartje Lammers)
Hoogstins2024

Scouting Sarto moet opkomsten afzeggen wegens gebrek aan leiding. Heel jammer, zeker in deze tijd, vindt Maartje Lammers. Bij de scouting komen kinderen tenminste achter hun beeldschermen vandaan.

Maartje Lammers verhuisde twee jaar geleden naar Slotervaart en zit al jarenlang op scouting. Zodoende kwam ze terecht bij Scouting Sarto. “Scouting heeft een speciaal plekje in mijn hart. In deze tijd is het ontzettend fijn voor alle kinderen. Lekker buiten zijn en leren, om zo achter de beeldschermen vandaan te komen. Daarbij zijn ook kinderen welkom die geen lid zijn.”
Toch wordt dit uitje voor veel kinderen bedreigd. Scouting Sarto heeft geen vaste leidingploeg meer, wat betekent dat opkomsten (bijeenkomsten) moeten worden afgezegd. “Dat doet mij enorm veel pijn. Ik ben nu zelf leiding geworden op de zaterdagen, om een deel te kunnen opvangen.”
Maartje doet dus een dringende oproep aan iedereen met een scouting-hart in West en Nieuw-West om te helpen bij de ‘opkomsten’. Meld je aan bij Scouting Sarto, of ga op de zaterdagen eens langs bij het clubgebouw op de Christoffel Plantijngracht aan de Sloterplas.

DeWestkrant