One For The Books: een (lees)event als geen ander in West

Op 21 Mei is er weer een editie van One For The Books bij NMAG & de bar.
Hoogstins2024

The Offline Club in het centrum is populair, maar wij in West hebben onze eigen versie: One For The Books. Op dinsdag 21 mei is er een editie bij No Man’s Art Gallery & Bar in Bos en Lommer.

Chaniz Biervliet en Maaike Groeneveld zijn de initiatiefnemers van One For The Books. Dit klinkt als een boekenclub, maar dat is het niet. “Het is een leesevent, want iedereen neemt een boek naar keuze mee. We lezen tegelijkertijd een half uur. Daarna stellen wij een onderwerp voor om over te praten met degene naast je”, vertelt Chaniz.

Druk in gesprek
“Zo vroegen we al eens om de eerste zin uit het boek te  bespreken, wat je de schrijver zou willen vragen en of je verliefd zou  kunnen worden op een karakter uit het boek”, vult Maaike aan. “Een half uur lang is iedereen druk in gesprek, dat ziet er steeds heel gezellig uit. Daarna volgt nog een keer een half uur lezen en een half uur praten.”

No Man’s Art Gallery & Bar
Afgelopen februari was hun eerste One For The Books. Voor de launch van hun event kozen ze voor No Man’s Art Gallery & Bar, Bos en Lommerweg 90. Voor de tweede en derde editie kozen ze voor zaken die minstens even sympathiek zijn: Back to Black in de Van Hallstraat (maart) en Bar Bario in de Bilderdijkstraat (april). Op dinsdag 21 mei gaan ze met het event weer terug naar No Man’s Art Gallery & Bar.

The New York Times
Chaniz en Maaike kwamen op het idee voor One For The Books nadat ze een artikel uit The New York Times hadden gelezen. In die stad is het zo’n succes, dat er nu zes leesevents per week zijn. Dat gaat hier misschien iets te ver, maar ze krijgen wél elke keer meer aanmeldingen. “We zijn van 20 naar 35 en 40 deelnemers gegaan. Het is een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.” Het is hun bedoeling om het leesevent eens per maand te organiseren, in de zomer gaan ze ‘hopelijk’ ook naar buiten. Op de Instagram-pagina van One For The Books lees je er meer over.

Live ontmoeting
Mensen in levende lijve ontmoeten, live met elkaar praten en naar elkaar luisteren, en dan ook nog eens praten over een heus boek. Echte aandacht voor elkaar en samen in het nu zijn. Vroeger heel normaal, maar nu schaars. One For The Books heeft wat weg van de digtale detox-events die The Offline Club in het centrum organiseert, en die razend populair zijn. Wat een cool initiatief van Chaniz en Maaike. Reken maar dat bij One For The Books mooie contacten ontstaan!