Online hulp bij gezond en gezellig leven in Westerpark

Hoogstins2024

Samen wonen, werken en leven in Westerpark. Gezond, gezellig en met aandacht voor elkaar. Hoe doe je dat? 

In Westerpark is hiervoor een nieuw online buurtplein in ontwikkeling; een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor- en door bewoners en betrokkenen uit de wijk. Het buurtplein is ingericht om je te helpen lekker in je vel zitten, door bezig te zijn met bijvoorbeeld gezondheid, zingeving, sporten, geld of ontmoeten: www.samenbeterwesterpark.nl

Het platform is een bouwplaats in ontwikkeling om je zo goed mogelijk wegwijs te maken voor gezondheid in Westerpark en omgeving. Maar wat kan je allemaal op het buurtplein? Hier een kort overzicht, in de komende twee blogposts volgt meer informatie.

VraagBaak Westerpark

De Vraagbaak Westerpark is de plek waar je (anoniem) een vraag over gezondheid kan stellen aan iedereen in de wijk! Dus aan andere buurtbewoners of het Buurtteam Westerpark, maar je kan ook antwoorden verwachten van een huisarts, (vrijwilliger)organisaties, ervaringsdeskundigen, een psycholoog en nog meer andere mensen en partijen in de buurt. Uit de verschillende antwoorden kan jij dan kiezen wat het beste voor jou werkt. 

Ook krijg je automatisch suggesties voor bijvoorbeeld activiteiten, plekken en organisaties in de buurt, of apps, websites of e-health programma’s die gratis beschikbaar zijn via het platform. www.vraagbaakwesterpark.nl

Buurtkalender

Er is een uitgebreide buurtkalender met allerlei soorten activiteiten in Westerpark en omgeving. Je vindt er bijvoorbeeld gezellige activiteiten om andere bewoners in de wijk te ontmoeten, plekken waar je lekker en goedkoop kan lunchen of dineren, leuke creatieve en goedkope sportieve activiteiten en nog veel meer! Ook activiteiten die je zelf organiseert zijn welkom op de kalender, je kan ze gemakkelijk zelf plaatsen, voor een buurtplein voor en door bewoners. 

Apps voor jou

Op het buurtplein staat ook een uitgebreide online ‘bibliotheek’ vol met apps, websites en e-health programma’s om lekker in je vel te zitten. Met een account krijg je zelfs toegang tot meer dan veertig gratis e-health programma’s van Gezondeboel! Dit zijn laagdrempelige programma’s gericht op gezonder worden en beter in je vel zitten, door bijvoorbeeld in een paar weken te werken aan: piekeren, slapen, geluk of omgaan met geld.

Bewonersgroepen 

Als bewoner van Westerpark kan je op het platform met bijvoorbeeld je wandel- of eetgroep je eigen buurtgroepen starten. Samen met ons kan je dan je eigen homepagina ontwerpen en inrichten en er functionaliteiten zoals een eigen URL, agenda, prikbord, foto albums en nog meer aan toevoegen. 

Bekijk als voorbeeld eens de website (nog in aanbouw) van de eetgroep Spaarndammer Eten, gemaakt in samenwerking met buurtbewoner Perry Couprie: www.spaarndammereten.nl

Doe je mee?

Inloggen is niet nodig om alvast een kijkje te nemen. Om zelf vragen en activiteiten toe te voegen of om e-health programma’s te starten heb je wel een account nodig. Het aanmaken van een account is gratis en heel eenvoudig en de privacy is gewaarborgd. 

Daarnaast zijn we op zoek naar enthousiaste bewoners die het leuk vinden om mee te denken met het platform en de verdere ontwikkeling ervan. Lijkt dit je wat? Dan horen we graag van je! Stuur hiervoor een mailtje naar info@samenbeterwesterpark.nl.
Neem ook gerust contact met ons op voor uitleg over het wijkplatform of meer informatie over de initiatieven van SamenBeter Westerpark.