Code oranje: parken dicht vanwege storm

De poort van het Erasmuspark was rond half twaalf al gesloten. (Foto Richard Mooyman)
BoLoSpringforKids

Vanwege de storm Ciara sluit de gemeente zondagmiddag een aantal parken, waaronder het Vondelpark en Erasmuspark. Ook sluiten de sportparken Ookmeer, Sloten en Spieringhorn.

In Amsterdam geldt aan het begin van de zondagmiddag een weeralarm met de code oranje, afgegeven door het KNMI. De gemeente adviseert om alleen naar buiten te gaan als het echt noodzakelijk is. Vermijd in ieder geval plekken met veel bomen, aldus de gemeente. Uit voorzorg worden daarom het Vondelpark, Erasmuspark, Wertheimpark en Amstelpark gesloten.

Tijdens zware stormen is de druk op de hulpdiensten en de meldkamer van 112 groot. Bel daarom alleen bij levensgevaar met 112, aldus de gemeente. Voor niet spoedeisende inzet en voor informatie wordt aangeraden om te bellen met het meldnummer van de politie: 0900-8844.

Voor het melden van schade aan de openbare ruimte (bijvoorbeeld omgevallen bomen) zonder direct gevaar voor mensen is het mogelijk online een Melding Openbare Ruimte te doen, via Twitter of telefoonnummer 14 020. De gemeente probeert schade zo snel mogelijk te herstellen. Het toegankelijk houden van doorgangswegen en grote schade aan de openbare ruimte krijgt voorrang.

Doneer