Pastis krijgt nieuwe buurman: tapasbar Pepito

Rechts van Pastis, op nummer 21 van de Eerste Constantijn Huygensstraat komt Pepito. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

In de Bosboom Toussaintstraat heeft Géza Weisz sinds twee jaar restaurant Gertrude. Een paar meter verderop opent mede-acteur Manuel Broekman binnenkort tapasstek Pepito.

Manuel Broekman staat te boek als model, presentator én acteur. Je kunt hem kennen van rollen in tv-series als Onderweg naar Morgen, Voetbalvrouwen en Feuten. Verder speelde hij in enkele bioscoopfilms, waaronder Lover of loser en Alles stroomt. Onlangs liet hij via Instagram weten dat zijn tapasbar Pepito ‘in de maak is’. “Dansend en zingend zullen wij de lekkerste tapas uit gaan serveren.”

Pastis
Aan de buitenkant is nog niet veel te zien van ‘zijn eerste Spaanse avontuur’. Voor de deur ligt een berg hout, binnen zijn bouwlieden bezig. De blauwe en zwarte graffiti zit al eeuwen op de gevel. De ramen van het pand in de Eerste Constantijn Huygensstraat 21 zijn afgeplakt. Het pand naast Pastis heeft lang vrijgestaan. Maar nu gaat het Frans georiënteerde restaurant toch echt een buurman krijgen.

Zakenpartners
Schuin tegenover de nieuwkomer, in de Bosboom Toussaintstraat, zit Le Forel.
De eigenaren van deze visbar, Tijn Verstappen en Matthieu Jansen, zijn de zakenpartners van Manuel. Tijn heeft in dezelfde straat ook nog Gertrude, het restaurant dat hij opende met een andere acteur: Géza Weisz. Tijn en Matthieu zullen samen binnenkort ook nog het Franse restaurantje Parole in Oud-West openen.

DeWestkrant