Petitie voor opknapbeurt speeltuin De Krommerdt in De Baarsjes

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bewoners van De Baarsjes zijn onlangs een petitie gestart om De Krommerdt, de speeltuin op de binnenplaats tussen de Admiraal de Ruijterweg en Reinier Claeszenstraat, nieuw leven in te blazen. Om te voorkomen dat de plek wordt verwaarloosd, willen ze de speelgelegenheden verbeteren, een voedselvoorziening opzetten, het pleintje onderhouden en een plan maken om het schoon te houden en de groenvoorziening verbeteren. Volgens hen is de binnenplaats een plek waar buurtbewoners van alle leeftijden samen kunnen komen en zich thuis kunnen voelen.
De petitie is inmiddels 125 keer ondertekend en de reacties spreken voor zich. “Zonde dat de potentie er niet uitgehaald wordt. Het is vies en slecht onderhouden.” “Zonde om hier niets mee te doen voor de kinderen in de buurt. Tegen verloedering!” “De Krommerdt is mooi en bijzonder en verdient een opknapbeurt.”
Op sociale media geeft ook Martine Zwijnenberg blijk van haar enthousiasme. Ze vindt dat de speeltuin TLC (‘Tender Loving Care’) verdient en complimenteert de bewonersgroep met de actie. Martine staat in West bekend als ‘meesterprikker’, vanwege de vele afvalacties die ze heeft opgezet.