Politie deelt beelden relschoppers Mercatorplein na WK-duel Marokko

Mercatorplein: 27 november 2022. Foto: De Westkrant.
Hoogstins

De politie heeft maandag onherkenbare beelden gedeeld van elf verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op het Mercatorplein rond de WK-wedstrijden van het Marokkaanse elftal vorig jaar. Er werd daarbij met stenen en molotovcocktails gegooid. Na de wedstrijd tegen België op 27 november raakte iemand ernstig gewond, toen de bus waarin hij zat werd bekogeld met stenen. Volgens de politie liep het slachtoffer een schedelbasisfractuur op en heeft hij tot op de dag van vandaag hoofdpijn.
De politie gaat nu onherkenbaar beelden delen van de betrokkenen en vraagt hen zich te melden. Doen zij dit niet, dan gaat de politie het materiaal herkenbaar tonen.
In dit bericht legt de politie uit waarom de beelden pas ruim een half jaar na dato worden gedeeld. “De snelheid waarmee informatie naar buiten wordt gebracht is afhankelijk van allerlei factoren.” Voorbeelden zijn de privacy van de betrokkenen, het onderzoeksbelang en zorgvuldigheid. Ook in andere steden was het onrustig rond de WK-wedstrijden van Marokko.