Positieve coronatests: weinig groei in West, forse toename in Nieuw-West

Testen op Plein '40-'45. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met een plus van dertien procent is het aantal geregistreerde coronabesmettingen in de stad minder snel gestegen dan in de weken ervoor. Met een toename van 24,5 procent was de groei in Nieuw-West flink hoger dan gemiddeld in Amsterdam. In West was de toename juist lager: 4,8 procent.

Dat valt op te maken uit de nieuwste cijfers van de GGD Amsterdam over de week van 19 tot 25 oktober. De grootste relatieve stijging was te zien in de Nieuw-West en Noord. Deels wordt dit verklaard doordat meer mensen uit deze stadsdelen zich hebben laten testen, zo stelt de de gemeente. 

Nieuw-West
In Nieuw-West werden 1189 gevallen geregistreerd, tegen 955 een week eerder. Met 74,3 vastgestelde besmettingen per 10.000 inwoners is Nieuw-West het stadsdeel met de meeste vastgestelde besmettingen. In Amsterdam is dit gemiddeld 55,6 per 10.000 inwoners.

West
Met 786 gevallen (750 in de week ervoor) groeide het aantal besmettingen in stadsdeel West minder snel. Met 53,3 besmettingen per 10.000 inwoners ligt het aantal besmettingen in West nu onder het Amsterdams gemiddelde. Het aantal tests in West nam afgelopen week wel licht af, volgens cijfers van de GGD.

Nu testcapaciteit over
De testcapaciteit is dusdanig uitgebreid, dat sinds vrijdag 35 tot 50 procent van de testafspraken in Amsterdam ‘helaas onbezet’ is. Dat meldt hoofd Yvonne van Duijnhoven van de GGD Amsterdam op Twitter. Ze roept op om ook met milde klachten te testen.

DeWestkrant