Pride Photo Tentoonstelling in het Westerpark

(Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Van 28 juli tot en met 30 juli vindt het Milkshake Festival plaats in het Westerpark. Als opwarmertje kun je nu al kijken naar een selectie van foto’s voor de Pride Photo Award 2023, een jaarlijkse internationale fotowedstrijd.

Tot en met 6 augustus staat de stad in het teken van Queer & Pride Amsterdam. De regenboogkleuren banen zich al een weg door Amsterdam. Zo is de Europarking in de Marnixstraat verpakt in ’s werelds grootste Progress Pride vlag. Iets verderop wordt het Westerpark klaargestoomd voor het Milkshake Festival. Om in de stemming te komen, kun je tot en met donderdag 10 augustus naar de gratis openluchttentoonstelling in de buurt van het Ketelhuis: de Pride Photo Tentoonstelling.

Process of Change
De expo bestaat uit twintig panelen met elk een foto, een korte beschrijving en een QR-code die je naar aanvullende informatie leidt. De beelden zijn een selectie van de ruim 5.600 inzendingen die de organisatie uit de hele wereld ontving voor de Pride Photo Award 2023. Het thema van deze jaarlijkse internationale fotowedstrijd was ‘Process of Change’, een titel die slaat op het gegeven dat de LHBTQIA+ gemeenschap ‘voortdurend op zoek is naar nieuwe wegen en vormen om zich te uiten en diversiteit te vieren’.

Aan het denken zetten
Naast de award-winnende foto en serie zie je hier een collectie van beeldverhalen die volgens de organisatie een veelzijdige representatie van de LHBTQIA+*-gemeenschap laten zien. Het doel van de expo is om bezoekers op ‘een laagdrempelige en respectvolle manier aan het denken te zetten over seksuele en genderdiversiteit en de positie van de LHBTQIA+’ers wereldwijd’.

Volgende halte: Groningen
De tentoonstelling die nu in het Westerpark is te zien, reist al sinds 31 maart door Nederland. Na het Westerpark is Groningen aan de beurt. De expo zal op 7 januari 2024 voor het laatst te zien zijn, waar is nog niet bekend.

DeWestkrant