Faillissement nekt treinrestaurant

Het treinstel bij station Lelylaan waarin een restaurant zou komen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bij station Lelylaan komt toch geen restaurant in een oude trein. Het vorig jaar geplaatste treinstel zal mogelijk weer door de NS worden weggehaald, zo bevestigt stadsdeel Nieuw-West. Aanleiding is dat initiatiefnemer Urban Space Agency failliet is verklaard, aldus een woordvoerder. ”Ze hebben geen uitbater kunnen vinden.”

Het treinstel zou de kern worden van een tijdelijk dorpje bij station Lelylaan met de naam Arrival Place. De bedoeling was dat in de NS-trein een duurzaam buurtrestaurant met terras zou komen. Station Lelylaan moest zo uitgroeien tot een nieuwe, alternatieve hotspot. Maar daar lijkt nu weinig meer van terecht te komen.

Het stuk grond voor Arrival Place werd beschikbaar gesteld door stadsdeel Nieuw-West, de NS leverde het treinstel. De NS is volgens de woordvoerder van Nieuw-West nu in gesprek met een partij buiten Amsterdam om het treinstel alsnog een bestemming te geven.

Het stadsdeel vindt de gang van zaken ‘jammer’, maar concentreert zich nu op de bouw van het woongebouw Little Manhattan naast het station. In de plint daarvan zullen allerlei voorzieningen komen, aldus de zegsman.