Proef met verkeersdrempel en 30 km/u Willem de Zwijgerlaan

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Op de Willem de Zwijgerlaan rijden veel automobilisten flink door. Daar moet verandering in komen. Ook hier gaat eind dit jaar een lagere maximumsnelheid gelden van 30 km/u, zoals op veel wegen binnen de Ring.

De gemeente doet op de Willem de Zwijgerlaan alvast een proef met een verkeersdrempel, aangepaste belijning en de nieuwe limiet van 30 km/u. Zo moet blijken wat het beste werkt. Op veel plekken in de stad komen nieuwe verkeersborden en aangepaste lijnen op de weg. 

Automobilisten moeten nog moeten wennen aan de lagere limiet van 30 km/u, zo blijkt maandagochtend. Veel bestuurders gaan alleen even in de remmen bij het naderen van de vrij vlakke verkeersdrempel met waarschuwingsbord. 

De gemeente is terughoudend met het aanleggen van verkeersdrempels. “We zijn zuinig met drempels, want dat is lastig voor de nood- en hulpdiensten”, zo stelt de gemeente op de website. “Pas bij groot onderhoud of een herinrichting van de wegen, passen we de wegen zelf aan.”

Op deze interactieve kaart kun je achterhalen op welke doorgaande wegen de snelheid wordt verlaagd van 50 naar 30 km/u. https://maps.amsterdam.nl/30km/

Waarschuwingsbord voor de verkeersdrempel. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant