Avondvierdaagse trekt weer door West 

De eerste deelnemers aan de Avondvierdaagse in 2023 melden zich. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In veel buurten in West kom je ze deze week tegen: kinderen, ouders en andere wandelaars die de Avondvierdaagse lopen. Maandagavond om 18 uur gaat het wandelevenement van start in Cultuurpark Westergasfabriek.

Van maandag tot en met donderdag lopen de bijna 2000 deelnemers elke avond een ander parcours. De wandelvierdaagse voert door de verschillende buurten rond Westerpark: van Bos en Lommer en de Jordaan tot Houthaven en De Baarsjes. 

Veel kinderen en hun ouders lopen mee in groepjes via school, maar ook honderden individuele wandelaars doen mee. De keuze is uit twee afstanden: 5 kilometer of 10 kilometer. Wie alle vier de avonden de wandeltocht uitloopt, heeft recht op een medaille en een bloemetje van Jantje Boeketje. 

De Avond4daagse Westerpark wordt voor de zestiende keer gehouden. Het evenement begon als initiatief van een groepje buurtbewoners en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een traditie. Na twee jaar coronapauze was de Avondvierdaagse in 2022 weer een groot feest, lees hier het verslag.