Protest tegen kiosken in West

Niet alle omwonenden zijn blij met de plannen om kiosken neer te zetten in West. Het comité www.geenkraam.nl heeft een protestspandoek opgehangen op de brug van de Frederik Hendrikstraat ter hoogte van de Hugo de Grootkade, een van de beoogde plekken.

De actievoerders stellen dat er ‘drie meter hoge monsters’ komen voor commerciële activiteiten in de schaarse openbare ruimte. Zij vrezen meer overlast en verkeershinder. Ook wijzen zij erop dat winkeliers in West het al moeilijk hebben.

Volgens de initiatiefnemers van de kiosken Baveko Vastgoed en MTV Vastgoed gaat het om duurzame, multifunctionele kiosken die een aanwinst vormen voor het stadsbeeld. De kiosken zouden ook een bijdrage leveren aan de levendigheid van het stadsdeel en de veiligheid op straat. In de kiosken kunnen allerlei winkel- en horecaconcepten komen.

Aanvankelijk werd een aanvraag gedaan voor 28 plekken in West. Van de veertien aanvragen die definitief werden ingediend, honoreerde het dagelijks bestuur van West er vorig jaar twaalf. Volgens de initiatiefnemers zijn er inmiddels in totaal twintig vergunningen verleend.

DeWestkrant