Ramadan Buurtfeest tijdens MercatorMarkt op 13 april

Ook Jasmine en Aladdin zijn zaterdag present op de MercatorMarkt.
Hoogstins2024

Op zaterdag 13 april van 11:00-17:00 vindt de eerste MercatorMarkt van dit jaar plaats. Deze editie wordt extra bijzonder met festiviteiten om het einde van de Ramadan te vieren met alle buren.

Dit initiatief van de BIZ Jan Evertsenstraat en Mercatorplein ondernemers is ontstaan om alle Amsterdammers te betrekken. Bezoekers struinen langs kramen met creaties, cadeaus, tweedehands juweeltjes en lekkernijen. De hele dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden en is er muzikaal vermaak. De vroege bezoekers worden getrakteerd op gratis poffertjes! 

Vermaak voor iedereen! 
In de podiumtent zing, dans en speel je zaterdag mee met:
11:15 Tapha Amar – Senegalese muzikant met percussieworkshop voor alle leeftijden
12:45 De Marokkaanse Nachtegaal – singer songwriter Ayoub, winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2024 jury- én publieksprijs
13:45 Freya Majestika – buikdans demonstratie en dansworkshop voor alle leeftijden
15:45 Kasba – spetterend optreden door 8-koppige band met een blend van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek. 

Verspreid over de dag laat je je versieren met schmink of henna tattoos en maak je kennis met de Dancing Sjeherezade Steltenlopers en geliefde personages Jasmine en Aladdin. In de sfeervolle activiteitentent maak je oosterse lampen met Atelier Zoet & Zagen en schuif je aan bij verhalenverteller Khalid. 

Deel je talent! 
Elke MercatorMarkt is een podium voor alle lokale helden die hun spullen en talenten willen delen: creatieve ondernemers, bewoners, muzikaal of theatraal talent, sport- en spelclubs, goede doelen en sociale initiatieven. Ondernemende buurtjongeren staan op de Kids Vrijmarkt met eigen creaties en speelgoed die een ander weer blij kunnen maken. Meer MercatorMarkten dit jaar vinden plaats op 25 mei, 13 juli, 28 september en 30 november – elke keer met een leuk thema. Alle nieuwtjes en terugblikken van eerdere edities zijn te vinden op de facebookpagina van Amsterdam BLEND. 

MercatorMarkt Ramadan Buurtfeest
● Datum: Zaterdag 13 april 2024 11:00 – 17:00
● Locatie: Mercatorplein
● Toegang: gratis
Evenement op Facebook