Sababa en ‘Cradam’ in de race voor een ‘horeca-Oscar’

Café-restaurant Amsterdam is beroemd om zijn fruits de mer. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024
Onlangs werden de genomineerden voor de Entree Awards bekendgemaakt. Daartussen zitten verschillende Amsterdamse zaken, waaronder twee in onze buurt: Sababa in Oud-West en Café-restaurant Amsterdam (‘Cradam’) in Westerpark.
Sababa is genomineerd in de categorie Best New Scale Up Context. 
De zaak staat in  een rijtje met vier andere ‘ nieuwe, slimme en eigentijdse keten-formule’s’. De genomineerden in deze categorie komen uit Nederland, bieden (ook) zitplekken, en hebben ‘goede en realistische groeiplannen’. Er is gekeken naar restaurants die niet ouder zijn dan 2019 en die nu minimaal twee locaties hebben.
Terwijl het in de meeste categorieën draait om nieuwkomers, is in de categorie van Cradam juist gekeken naar horecabedrijven die al jarenlang aan de top staan. Het gaat om toegankelijke all day grand cafés (meer dan 150 zitplekken binnen) met een ‘iconische’ statuur. De genomineerden openden voor 2000 en zijn open vanaf minimaal 10.00 uur.
De prijzen, die bij sommige vakgenoten bekendstaan als ‘de Oscars voor de horeca’, worden jaarlijks uitgereikt aan de ‘beste nieuwe/vernieuwende (cocktail)bars, restaurants en hotels van Nederland’. In totaal zijn er dertien awards te verdelen. Welke horecabedrijven in de prijzen vallen, bepaalt een 23-koppige vakjury. De winnaars worden op 27 november bekendgemaakt in Theater Amsterdam in Houthaven. De prijzen zijn in het leven geroepen door horecaplatform Entree.
DeWestkrant