Sociale huurwoningen Spaarndammerhart opgeleverd

Foto Eigen Haard
Hoogstins2024

De eerste bewoners hebben de sleutel gekregen van hun sociale huurwoningen in het Spaarndammerhart. Het gebouw met in totaal 80 woningen staat op de plek van de voormalige Spaarndammerschool. Eigen Haard verhuurt en beheert de 24 sociale huurwoningen. De rest van het complex bestaat uit koop- en vrije sector huurwoningen. 

Het gebouw met drie poorten sluit aan op de omringende woningen, zo stelt Eigen Haard. Het is een eerbetoon aan de bouwblokken van Amsterdamse Schoolarchitect Michel de Klerk. Die ontwierp voor Eigen Haard het wereldberoemde wooncomplex Het Schip en het Gele Blok aan het Spaarndammerplantsoen. De woningcorporatie heeft deze gebouwen gerestaureerd.

“We voelen ons toch een beetje de rentmeester van de Spaarndammerbuurt”, zo stelt Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard in een persbericht. “Als je hier bouwt, zo dicht bij Het Schip, dan moet zo’n gebouw ook wat uitstralen; persoonlijke architectuur en aandacht voor detail. Dat is in de geest van Michel de Klerk en dat is hier gelukt.”

Foto Eigen Haard
DeWestkrant