Start bouw 600 hotelkamers voor studenten

Beeld SEI Amsterdam
Hoogstins2024

Bij de Minervahaven is de bouw begonnen van zeshonderd hotelkamers voor studenten. Naar verwachting zal Student Experience International Amsterdam (SEI Amsterdam) in de tweede helft van volgend jaar de deuren openen.

Het complex komt aan de Moermanskkade bij de nieuwe wijk Houthaven. Ontwikkelaar Student Experience mikt op studenten, onderzoekers en promovendi uit binnen- en buitenland die vanaf een week tot maximaal een jaar zijn ingeschreven aan een Amsterdamse universiteit of hogeschool.

Student Experience speelt naar eigen zeggen in op de vraag van internationale studenten naar tijdelijke huisvesting. De kamers variëren van 21 tot 45 vierkante meter en hebben een kitchenette. Er komen gemeenschappelijke ruimtes, onder meer om te studeren. Op het dak is een sportveld voorzien, op de begane grond horeca en een fitnessruimte.

De ontwikkelaar stelt dat het complex het meest duurzame studentenhotel van de wereld wordt. De gevel krijgt geïntegreerde zonnepanelen en er komt een groen dak. SEI Amsterdam is het vierde studentencomplex van Student Experience in Amsterdam.

Huurprijzen zijn nog niet bekend. In andere complexen is de huur doorgaans tussen de 550 en 650 euro per maand, exclusief servicekosten.