600 nieuwe studio’s voor studenten in tweede helft 2020

Het pand in aanbouw dat het meest duurzame studentencomplex van Europa moet worden. (Foto Student Experience)
Hoogstins2024

Naar verwachting worden in de tweede helft van het jaar 596 studio’s voor studenten opgeleverd aan de Moermanskkade bij de wijk Houthaven. De studio’s in Student Experience International Amsterdam zijn straks te huur voor een periode van een week tot maximaal een jaar.

De doelgroep bestaat uit (buitenlandse) studenten, onderzoekers en promovendi die aan één van de Amsterdamse universiteiten of hogescholen zijn ingeschreven, aldus ontwikkelaar Student Experience. Die claimt het het gaat om het meest duurzame studentencomplex van Europa. Het gebouw wordt uitgerust met onder meer LED-verlichting en zonnepanelen. De daken en binnentuin worden beplant met mossen, grassen, kruiden en planten.

Studenten worden betrokken bij het duurzame karakter van SEI Amsterdam, aldus Johan Verweij, CEO en oprichter van Student Experience. “Door milieubewuste services te bieden als deelfietsen en -auto’s, zeer uitgebreide afvalscheidingsmogelijkheden, natuurlijke ventilatie en veel daglicht in iedere studio, maken we studenten onderdeel van onze duurzame ambitie.”

De studio’s variëren van 21 tot 45 m2 en zijn voorzien van een kitchenette en badkamer. In het gebouw komen verder studieruimtes, lounges met zithoeken en televisies, een game corner, wasserette en een fitnessruimte. Op het dak wordt een sportveld aangelegd, op de begane grond is ruimte voor horeca.

Huurprijzen zijn nog niet bekend. Voor een ander complex van SEI, AmstelHome, gaat het om een maandelijkse huur van minimaal € 579,24 plus € 128 servicekosten.