Een discofeestje bouwen bij Chez Miné in Houthaven

(beeld: Unsplash)
Hoogstins2024

Wij hebben zo het vermoeden dat het binnenkort heel spannend gaat worden aan de Danzigerkade. Op 28 februari gaan namelijk de deuren open van een wijnbar-dancing waar je Franse en Italiaanse klassiekers met ‘peper in hun reet’ kunt eten.

Zo’n drie jaar geleden at ik samen met een ‘leenkleuter’ en zijn moeder bij het uiterst sympathieke restaurant LEUK waar kinderen koningen waren. Inmiddels is deze zaak van voormalig soapacteur Bennie den Haan gesloten en wordt er in het pand aan de Danzigerkade gesleuteld aan iets compleet anders: Chez Miné, een hedonistische hut, een bourgondisch bacchanaal of, simpeler gezegd, een wijnbar-dancing.

Bubbels en natuurwijnen
Chez Miné is een initiatief van campagnebureau Tosti Creative en ondernemer Benten Wijnen, die je kunt kennen van het pop-up restaurant Vespucci dat vorig jaar in De Baarsjes zat. Vanaf 28 februari gaan alle remmen los aan het IJ. Van 16.00 tot 4.00 uur is het dansen, drinken en eten geblazen. Alessandro, de sommelier van het gelauwerde restaurant BAK, heeft de mooiste bubbels en natuurwijnen geselecteerd. De koks slingeren Franse en Italiaanse klassiekers de ruimte in. Géén standaardvoer, maar creaties met ‘peper in hun reet’. Dat betekent dat de koks onder meer strooien met venkel, bavette, ajo blanco, beurre monte, haan, bisque, boterkoek en créme brulée. Je betaalt tussen de 5 en 15 euro per gerecht. Een volle tafel kost je 30 euro per persoon. Verder kun je bij Chez Miné de hele avond kazen, worsten en broden bestellen.

(beeld: Chez Miné)

Arabian Disco
In het openingsweekend van 28 februari staat de vrijdag in het teken van Black Dynamite en is het zaterdag tijd voor het feestconcept Marafiki. Reken op ‘warme (Afrikaanse) klanken, deinende percussie en opzwepende bongo’s, onder aanvoering van de meest exotische tatta van Amsterdam MC Asser’. Vanaf 7 maart klinkt er iedere eerste zaterdag van de maand old music for young minds. Old skool disco, dus, heel erg Saturday Night Fever. Op 14 maart gooien de sfeermakers het weer over een andere boeg met 1001 nights: Arabian Disco. Leuk, leuk, leuk. Ik ben nu al fan. Zoals de eigenaren zeggen: “Vertel het tegen niemand en doe wat leuks uit.”

https://chezmine.nl