Subsidiekorting treft ook West

(foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De kortingen op subsidies treffen ook stadsdeel West. Dat blijkt uit de lijst die het college van B en W bekend heeft gemaakt. Het zwaarst getroffen in West is Circus Elleboog, dat de volledige subsidie van 800.000 euro verliest. Stadsdeel West krijgt minder geld en zal mogelijk zelf subsidies moeten gaan verlagen of schrappen.

Zonder de subsidie kan Circus Elleboog niet bestaan, aldus directeur Angelina van Groezen in Het Parool. Circus Elleboog is gevestigd aan de Laan van Spartaan in Bos en Lommer. Het jeugdcircus biedt activiteiten aan deelnemers van 4 tot 22 jaar en heeft twintig medewerkers in dienst.

Het college van B en W wil in de hele stad 25 miljoen korten op subsidies. De gezamenlijke stadsdelen moeten het de komende drie jaar doen met 7,5 miljoen minder. De precieze bedragen voor West zijn nog niet duidelijk, maar D66-fractievoorzitter Pieter Rietman houdt er rekening mee dat het stadsdeel het in 2016 met zo’n drie ton minder zal moeten doen.

Dat het college 25 miljoen in de hele stad wil bezuinigen, noemt Rietman logisch. Hij hoopt wel dat West de vrijheid krijgt om de bezuinigingen zelf in te vullen. ’’We kunnen dan een keer met de stofkam door allerlei projecten heengaan. We hebben in West al besloten om niet langer projecten te subsidiëren die sociale cohesie als enige doel hebben. Deze bezuiniging sluit daar mooi op aan.”