‘Beperk steigerdoekreclame’

Steigerdoekreclame op de hoek van de Bilderdijkstraat en Potgieterstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

West wil verlichte steigerdoekreclame niet langer toestaan. Ook moet zoveel mogelijk worden voorkomen dat reclame op steigers langer dan negen weken blijft hangen. Dat is de strekking van het advies dat de bestuurscommissie West naar het college van B&W gaat sturen.

Bewoners hebben soms maandenlang te maken met reclame op steigerdoeken, zoals op de Overtoom en Stadhouderskade. Dat beperkt niet alleen hun uitzicht, maar levert ook hinder op als de reclame in het donker wordt aangelicht. De centrale stad wil deze verlichting beperken, maar dat gaat West niet ver genoeg.

Op voorstel van D66 gaat de bestuurscommissie aan B&W adviseren om verlichting helemaal niet meer toe te staan. Verder moet het moeilijker worden om een ontheffing voor steigerdoekreclame -maximaal negen weken- te verlengen. Alleen de VVD in West stemde tegen beide voorstellen.

Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester meldde tijdens de bespreking dinsdagavond dat hij ooit zelf maandenlang achter steigerreclame heeft gewoond. ’’Daar word je niet heel gelukkig van.’’