SuperBolo: foodhall en supermarkt ineen

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Vanuit een immens pand op het Bos en Lommerplein verkocht C&A ooit kleding. Sinds SuperBolo de nieuwe huurder is, kun je er struinen langs tapas en Marokkaanse koekjes én aanschuiven voor een pizza of ontbijtje.

Rond het Bos en Lommerplein vormen supermarkten een driehoek: Albert Heijn en Vomar bij het Gulden Winckelpantsoen, Dirk op het Bos en Lommerplein. De laatste supermarkt die aanmeerde op dit plein was Supermarkt Bos en Lommer, familie van Supermarkt Nieuw-West. Na een verbouwing kwam deze zaak op 25 februari terug in een nieuwe gedaante en met een nieuwe naam: SuperBolo. Op het moment dat ik er binnenloop, merk ik al dat deze supermarkt anders is dan zijn soortgenoten.

Speelse opstelling
Terwijl bij AH en consorten de producten strak staan opgesteld, presenteert SuperBolo zijn assortiment op de speelse wijze die ik ken van Supermarkt Nieuw-West en de Tanger Markt op Plein ’40-’45. In de schappen vind je kruiden, specerijen, noedels en bakproducten. Daarvoor staan dozen met dadels en potten Spaanse bloemenhoning. Verderop liggen pakken couscous en zakken kikkererwten opgestapeld. Rond de grote bak met verse walnoten staan klanten met een schepje klaar om een portie in te lijven. Een blije kleuter sjeest voorbij als ik staar naar de enorme zakken met zonnebloempitten die in de aanbieding zijn. Wat is dat toch met die pitten? Mijn Indische ouders vonden die ook zo lekker. Ik vind ze, eh, best wel gááp.

Toko-producten
Het assortiment heeft overduidelijk een Marokkaans en Turks accent. Toch zie ik ook opvallend veel toko-producten. Ik spot onder meer Indonesische smaakmakers als assem (tamarindepulp) en een kloeke collectie ongebakken kroepoek. Wil je een kippenpoot omtoveren in een pittige Kentucky Fried Chicken-kloon, dan vind je bij SuperBolo de juiste ingrediënten. Idem dito als je – om maar wat te noemen – een sponscake wilt stomen.

Huisgemaakte amlou
In de immense zaak, waar voorheen C&A zat, bevinden zich verschillende shops in shops, zoals een slagerij, notenbar en bakkerij. Vooral bij de vitrine met Marokkaanse koekjes ben ik niet weg te slaan: die vormen – sierlijk en fantasierijk. Bovenop staan spannende cakes en potten met huisgemaakte amlou, een notenpasta met honing en arganolie.

Grill-en wokschotels
Via de zoetigheden, loop ik regelrecht de foodhall van SuperBolo in. Hoewel de hal vrij klein is, valt er veel te kiezen.  Pizza’s shoarma of vegetariana, pasta’s met frutti di mare of kip en room: het menu is eindeloos. Want behalve pizza’s en pasta’s zijn er ook burgers, belegde broodjes, plus grill- en wokschotels. Oh ja, ontbijten kun je er al vanaf 2,99 euro (een croissant en warme drank naar keuze). Voor een euro extra kun je opstarten met bissara, erwtensoep met brood. In de foodhall staan een paar tafels, bij het raam staan enkele krukken. Meenemen kan trouwens ook. Of laten bezorgen. SuperBolo is van alle markten thuis.

Via de winkel naar de foodhall van SuperBolo. (Foto Patricia Jacob)
DeWestkrant