Theewinkel Betjeman&Barton naar de Jan Eef

De ruimte waarin Betjeman&Barton zich gaat vestigen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In de Jan Evertsenstraat opent binnenkort theewinkel Betjeman&Barton. Behalve meer dan tweehonderd soorten thee verkoopt de winkel straks delicatessen, servies en bestek.

Betjeman&Barton is volgens de website een klein authentiek theemerk uit Parijs, opgericht in 1919 door Arthur Betjeman en Percy Barton. Het bedrijf is sinds 1992 gevestigd in Den Haag, waar twee winkels zijn. Met de winkel in de Jan Eef zet het bedrijf de stap naar Amsterdam.

Naast het assortiment van klassieke thee, is het creëren van ‘unieke en uitgebalanceerde’ theeblends één van de specialiteiten. “Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd, waardoor de theesoorten nooit zoet smaken, maar juist naar thee met een zweem van datgene dat eraan is toegevoegd.”

Betjeman&Barton biedt ook een assortiment van zelf geïmporteerde delicatessen, waaronder visspecialiteiten in blik, confitures, olijfolie, chocolade en luxe koekjes. In de Jan Eef zit even verderop al een aantal jaren T’s, een theebar.