Tram 7 nu echt weg uit Witte de Withstraat

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Getuige dit bord (spot de spelfout) moet er nog het een en ander gebeuren aan de Postjesweg. Tram 7 rijdt sinds vrijdag al niet meer over de Witte de Withstraat.

De tram rijdt nu vanaf de Kinkerstraat over de Postjesweg en gaat dan rechtsaf de Hoofdweg op. De Postjesweg ligt nu open vanaf de Witte de Withstraat. Verkeer wordt omgeleid via de Admiralengracht.

Wat overigens leidt tot gemopper op Facebook. Op de gracht en in de zijstraatjes is het behoorlijk druk met autoverkeer. Ook is niet iedereen gecharmeerd van het verdwijnen van de tram uit de Witte de Withstraat. Het is nu een stuk verder lopen naar een tramhalte.

Bewoners van de Witte de Withstraat zijn blij. De straat wordt binnenkort een 30-kilometerzone. De tramhaltes worden straks fietsparkeerplekken en de fietspaden worden veiliger, zo staat in het plan. Volgens de actiegroep WdW020 wordt een deel van dit plan al gerealiseerd.

Er is nog geld nodig voor een tweede fase om de straat een rainproof fietsstraat te maken. Als de bewoners hun zin krijgen, dan krijgen fietsers voorrang in de straat die verder wel toegankelijk blijft voor auto’s.