Veel hinder in Van Hogendorpstraat door afsluiting Haarlemmerweg

Het verkeer staat vast dinsdag in de Van Hogendorpstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De afsluiting van een deel van de Haarlemmerweg leidt tot problemen in de Van Hogendorpstraat. Vooral in de spitsuren staat het verkeer geregeld vast. De gemeente zet verkeersregelaars in.

De Haarlemmerweg werd 22 november plotseling afgesloten vanwege een spoedreparatie aan een lekkende drinkwatertransportleiding. Twee weken later duurt de afsluiting -soms in één richting, soms in beide richtingen- nog steeds voort. Bewoners van de Van Hogendorpstraat in de Staatsliedenbuurt zijn er helemaal klaar mee. Veel verkeer rijdt noodgedwongen om via de Van Hogendorpstraat, waar auto’s geregeld vast komen te zitten.

Op een filmpje op Facebook is te zien hoe een automobilist met een flinke vaart over de stoep rijdt. Ook wordt er soms getoeterd, en moeten fietsers en voetgangers tussen het drukke autoverkeer door laveren. 

Waternet verwacht eind deze week klaar te zijn met de reparatie. Volgens AT5 wordt dat inmiddels pas volgende week. De reparatie duurt volgens Waternet langer dan verwacht vanwege de weersomstandigheden. Nadat de reparatie is afgerond, moet de gemeente de weg weer asfalteren.

De Haarlemmerweg dinsdag. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant