‘Drijvend restaurant bij ING-gebouw’

Hoogstins2024

Aan de Haarlemmerweg komt een kas waar je kunt eten. Het concept -De Kaskantine- stond al eerder bij de Sugar Factory in Halfweg en is een restaurant annex ‘urban farm’ met eten dat in de buurt is verbouwd. Ook kunnen gasten bij de kantine leren hoe te overleven in een ‘post apocalyptische’ maatschappij. Dat betekent overleven als je verstoken bent van gas, water en elektriciteit.

Landbouwkundig ingenieur en chef Menno Houtstra is nu bezig met het bouwen van een kas langs de Haarlemmervaart, bij de ING-kantoren langs de Haarlemmerweg. “Het is de wens van de eigenaar van de gebouwen om De Kas Kantine in het water te leggen, maar we weten nog niet of dat mag van de gemeente.” Nu staat het glazen gebouw nog op de kant.

De kantine gaat samenwerken met andere zogenaamde signaalkeukens, ofwel organisaties die de voedselconsumptie ter discussie stellen,  zoals de Guerilla Kitchens en de Keuken van het Ongewenste dier. De laatste is onder meer bekend van de Schipholganskroketten en My Little Pony-burger. Guerilla Kitchens kookt met afgedankte producten van markten en supermarkten.

De Kas Kantine gaat halverwege december open. Hier zie je welke menu’s het restaurant serveerde in Halfweg: vergeten groenten en ongewenst dier.

 

 

DeWestkrant