‘Viering schoonheid en kracht paarden’ met kunst in Hollandsche Manege

De Hollandsche Manege in Oud-West. (Anneroos photography)
Hoogstins2024

Een spectaculair evenement voor liefhebbers van kunst en paarden. Zo omschrijft de organisatie de eerste Dutch Equine Art Fair die plaatsvindt in de Hollandsche Manege aan de Vondelstraat van 12 tot en met 15 augustus.

Tijdens het evenement tonen 22 internationale kunstenaars hun werk over de schoonheid, kracht en elegantie van het paard. Het gaat om een samenwerking met het Living Horse Museum (Levend Paardenmuseum) en Paard Verzameld, internationaal platform voor paardenkunst.

Bezoekers kunnen schilderijen, fotografie, sculpturen en mixed media stukken bekijken en kopen. Het gaat om werk van bekende kunstenaars zoals Bénédicte Gelé en Mirelle Vegers en van opkomende kunstenaars zoals Rebecca Holcombe en Desiree Meijer, aldus de organisatie.

‘De Dutch Equine Art Fair is een viering van de schoonheid en kracht van paarden en we zijn verheugd om kunstenaars een platform te bieden. We hopen dat dit evenement een nieuwe generatie paardenkunstenaars en -liefhebbers zal inspireren”, zo stelt de organisatie, die bestaat uit Joyce Ter Horst en Elsbeth Bos. 

Op zaterdag en zondag staat de band tussen mens en paard centraal als thema. Bezoekers kunnen in de historische stallen de foto-expositie Beauty in Unity van de Israëlische fotografe Ifat Zohar bezoeken, die om zaterdagmiddag om 18.00 uur haar fotoboek zal presenteren. Ellen Pitlo, schrijfster en fotografe, presenteert zondagmiddag om 14.00 uur haar nieuwe boek Dansen met Cheyenne.

DeWestkrant