Vislunch in Westerpark

Doneer

Op het Van Limburg Stirumplein valt altijd wat te beleven. Het nieuwste van het nieuwste is de vislunch bij De Gouden Hoek op zaterdag en zondag.

Dat het Limburg Stirumplein zo bruisend is, komt vooral door twee zaken: Piet de Gruyter en De Gouden Hoek. De zaken worden bestierd door Maarten Melo, Floriaan Vroom en Allard Snijder. Drie gezworen kameraden die dol zijn op grappen en grollen, maar hun horecawerk heel serieus nemen. Bij hun zaken voelt iedereen zich thuis: de voormalige stamgasten van het legendarische Tramlijn Begeerte, acteurs, hipsters, yuppen, bakfietsmoeders. Op het bankje voor De Gouden Hoek zitten standaard drie bloedgabbers op leeftijd met een hond. Hun stoere praat wordt af en toe onderbroken door het gerammel van de passerende tram 5 of het gekletter van de hoge hakken van een buurtdiva. Het plein is een dorp in miniformaat. 

Croque madame
Op het terras van ‘Piet’ lijkt de zon altijd te schijnen. De borrelhappen zijn er uit de kunst, vooral de calamarisringen. Je kunt er lunchen met machtige gerechten als de croque madame, de Franse versie van een tosti met ham, gruyère, mosterd, tijm en een gebakken ei. Voor het lichtere werk is er de papadum met tonijn, zeewiersalade en wasabimayonaise. Vreemde combi wellicht, maar hartstikke lekker. Voor het avondeten raad ik de Black Angusburger aan.

Fish salade sandwich
Van de Gouden Hoek ben ik al fan sinds de opening. Fish & chips, oesters, bouillabaisse. Zó fijn kan het leven zijn. Sinds kort staat er op zaterdag een haringkar voor de deur en kun je er op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur lunchen. Bijvoorbeeld met een brioche met een visburger of soft shell crab, een caesar salad met gerookte zalm of een mackerel melt, gerookte makreel, cheddar en gruyère. Dat  de viskroketten op brood soepel weg happen, wist ik al. Maar hoe lekker de fish salad sandwich is (9.50 euro), ontdekte ik pas afgelopen zondag. Stevig brood, veel vis, het friszure van de citroen en de vlezige kappertjes in combinatie met het romige van de saus. Een broodje met de absolute X-factor. Nóg een reden om naar De Gouden Hoek te gaan.
https://www.facebook.com/degoudenhoek/