Waarom (Nieuw-)West één grote danszaal is

Break A Leg, Meervaart. Foto: Sjoerd Derine.
Hoogstins

Op zondag 7 mei is er weer een DansDag in De Hallen. Maar eigenlijk kun je je dancing shoes de hele week wel aanhouden. In onze buurt kun je namelijk op veel plekken nieuwe moves leren én je laten inspireren door dansvoorstellingen.

Culturele Zondag, DansDag, De Hallen
Als onderdeel van de programmering van Culturele Zondagen, is het op zondag 7 mei weer dansen geblazen in De Passage van De Hallen. Van 13.00 tot 17.00 uur kun je workshops volgen, een markt bezoeken en naar optredens gaan. Van Bollywood tot bellydance, van ballet tot breakdance. Op deze gratis DansDag in Oud-West is the sky the limit.

Twerken, klassieke ballet en andere danslessen, Chasse Dance Studio’s

Ondernemer en ex-danser Lenny Balkissoon realiseerde in 2015 een danscentrum in de leegstaande Chassékerk. We schreven al eerder dat er in de ruimte aan de Chasséstraat 64 geregeld op een uiterst verleidelijke wijze heupen worden geschud. Of je nou klassiek wilt leren balletten, danwel buikdansen, twerkenof African dancing onder de knie wilt krijgen, deze studio in De Baarsjes is dé plek.

Gratis danslessen voor kinderen en jongeren, ISH Dance Collective
Vanaf dinsdag 9 en woensdag 10 mei geeft het ISH Dance Collective wekelijks gratis lessen aan kinderen jongeren. Waar? In hun studio in Podium Lely aan de Schipluidenlaan 12 in Nieuw-West. De lessen zijn laagdrempelig en bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar en jongeren van 12- 18 jaar die houden van breaking, house, hiphop of street dance. De lessen maken deel uit van de missie van ISH: het collectief wil jonge mensen inspireren om in zichzelf te geloven. Het is niet nodig om de lessen te reserveren, wel moeten kinderen zich eenmalig laten registeren door hun ouders of verzorgers. Voor meer info: check hier.

Break A Leg Dance Battle, Meervaart
Meer dan 1000 hiphop dansers nemen het zondag 7 mei tegen elkaar op in theater Meervaart (Meer en Vaart 300) tijdens de twaalfde editie van het streetstyle dance event Break A Leg. Van ’s ochtends vroeg (10.00 uur) tot ’s avonds laat (22.00 uur) zijn er wedstrijden tussen de beste hiphop dansers en crews. Wil je zelf dansen, dan kan dat ook. Je kunt gratis workshops volgen en je laten opzwepen de dj’s die er draaien. Kijk hiervoor meer info. By the way,nu je toch in Nieuw-West bent, kun je misschien ook naar het van Eesteren Museum gaan. Op 7 mei start deze expositie over de skateboardcultuur.