Restaurant Nieges maakt plaats voor Vooges aan ’t IJ

Opruimen en verbouwen bij Nieges. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

‘Hangen’ bij ‘t IJ is altijd een briljant idee, zeker als de zomer eraan komt én er een restaurant met ‘hitpotentie’ zit.

Op een steenworp afstand van Het Stenen Hoofd, de rafelrand waar nu het Openlucht Atelier zit, zat restaurant Nieges. Onlangs werd bekend dat de eigenaren er na zes jaar mee zijn gestopt en dat in het pand aan de Westerdoksdijk 40H een nieuw restaurant komt: Vooges aan ’t IJ. Vanaf juni ben je er welkom.

George Clooney
Bij de naam ‘Vooges’ ging bij mij direct een belletje rinkelen. Ooit kwam ik regelmatig in het gelijknamige restaurant in de Utrechtsestraat: ontspannen vibes, goed eten, een menu waar je geen ondertiteling voor nodig had, personeel dat je aankeek. Ik had iets met het restaurant van Rolf en Mischa. Blijkbaar was ik niet de enige, want in dit artikel las ik dat Youp van ’t Hek er stamgast was en dat George Clooney er ooit had gegeten.

Comeback
Maar op een dag was Vooges er niet meer. Het bleek dat de eigenaren naar Zandvoort waren vertrokken en nieuwe zaken hadden geopend, waaronder Vooges Strand. Toch bleef Amsterdam trekken – logisch het is een prachtstad – en guess what? Drie weken geleden kondigde Rolf op LinkedIn aan dat ze ‘met Vooges een comeback gaan maken in Amsterdam’. Samen met hun zoons Tim en Daan gaan ze langs het IJ aan de slag. Hun andere zaken hebben ze inmiddels van de hand gedaan. “Dat wordt zeker genieten daar”, schrijft een kennis over hun nieuwste plan. “Jullie verstaan het vak.”

Hangar Oost
Ik heb er ook vertrouwen in. Ook omdat Rolf sinds september vorig jaar eigenaar is van Hangar Oost, het broertje van Hangar Noord. Uit ervaring weet ik dat je daar goed kunt ‘hangen’.  Het terras in Noord is loeigroot en bij beide zaken kun je hapjes bestellen als boneless ribs met Koreaanse chiliolie en teriyaki kipspiesjes. Ik heb zo het idee dat er een hotspot aan zit te komen.

 

DeWestkrant