In West komen steeds meer ambachtelijke bakkerijen. In het rijtje nieuwkomers meldt zich nu Brioche Coffee & Bakery in de Bilderdijkstraat. De bakkerij wil deze zomer openen in het pand waar tot voor kort De Soepbar zat. Brioche is zacht, zoet witbrood dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
Verderop aan de Bilderdijkstraat opent binnenkort Loof, een bakkerij en patisserie met deli van de uitbaters van het naastgelegen Café Binnenvisser. Het past allemaal binnen de trend dat ambachtelijke bakkerijen aan een opmars bezig zijn.
Een mijlpaal voor broodliefhebbers in West was de opening vorig jaar van Bakkerij Fort Negen in de Jan Evertsenstraat en bakkerij Ulmus in de Cabralstraat, beide zuurdesembakkerijen. Een ander bekend adres is Levain et le Vin in de J.P. Heijestraat.
Aan de Overtoom streek vorig jaar Focacceria neer, met Italiaanse broden. In de Jan van Galenstraat bij de Laan van Spartaan opende recentelijk La Tarte de deuren.