Wereldse pick-up lunches bij Yellow House in Houthaven

Foto Yellow House
Hoogstins2024

Trek gekregen na een wandeling door Houthaven? Gooi er nog een work-out tegenaan en beklim de gele trap naar Yellow House voor een afhaallunch.

Voordat Gary Loen aan de slag ging in de keuken van zijn drijvende restaurant in Houthaven, kookte hij in een pand aan de Danzigerbocht. Loop je nu de gele trap op, dan vind je daar sinds oktober Yellow House. Groen, veel hout en hoge ramen zijn nu het decor van een multifunctionele event space en ontmoetingsplek.

Japanse noedelsoep
Als we corona onder controle hebben, zullen hier vast veel presentaties, workshops en exposities worden georganiseerd. Maar op dit moment steelt vooral de prix fixe lunch van 8,50 euro de show van dinsdag tot en met donderdag. Het menu met drie gerechten wisselt per week. Waar je dan aan moet denken? Aan gerechten uit de hele wereld, zoals een Japanse noedelsoep met ‘een perfect eitje’ en chashu pork (gestoofd varkensvlees) of gnocchi in kreeftensaus met pomodori- tomaatjes en pecorino.

Braadworst met zuurkool
Door het winterweer stond er vorige week erwtensoep met spek en roggebrood op de lunchkaart, plus een verzameling warme broodjes: braadworst met zuurkool, pom, gebakken kip (of champignons) met panko-broodkruimels. Check voor de allerlaatste ‘eetfeiten’, het menu op de website.

 

 

 

 

DeWestkrant